Hvad ønsker du svar på?

Metallisering er en overfladebehandling af et produkt, eller en del heraf, som beskytter det underliggende lag og sikrer en bedre holdbarhed. Det bruges især til større maskiner, eller dele heraf, som traktorer, motorer og andre maskiner. Du skal benytte dig af metallisering, hvis… 

1) Du vil have dit produkt til at holde længere 

Når man overfladebehandler et produkt, beskytter man det samtidig. Man sørger for, at det der tager imod slid ikke er selve produktet, men blot dets “skal”.  

En metallisering beskytter produktet fra forskellige skadende vejrforhold, som større metalelementer ofte vil blive udsat for i deres levetid. Det er nemlig et rustbeskyttende lag, som tager imod alt det, himlen har at byde på, uden at det lader elementet under tage skade. 

2) Dit produkt ikke kan tåle varme 

Nogle vælger at metallisere deres metalelementer, hvis disse ikke kan tåle stærk varme. Der findes nemlig en anden behandling for at beskytte sine produkter, som indebærer en varmforzinkning, hvor man dypper elementet i smeltende zink. Zinken har en temperatur på 460 grader, så der er mange elementer der ikke har den rette varmetolerance. 

3) Dit produkt er for stort  

Nogle elementer er også ganske simpelt for store til at blive dyppet i en container, og så er der ikke andet at gøre end at gå på dobbeltarbejde og skille produktet fra hinanden.  

Dette fungerer dog ikke som løsningsforslag hver gang, da nogle dele stadig kan være for store. Derfor er størrelse en hyppig grund til, at folk vælger at metallisere.  

4) Du vil være sikker på, at alt er beskyttet  

Noget du kan føle dig sikker på, hvis du vælger metallisering, er at alle overflade berøres. Det er lettere at komme til at overse en plet, hvis man fx skal zinkmale og derved føre penslen med hånden.  

Dette undgår du, hvis du vælger at metallisere gennem termisk sprøjtning, som let og sikkert behandler alle overflade med et jævnt lag.