Hvad ønsker du svar på?

Det er aldrig sjovt at have tømmermænd, men nogle gange er det bare den pris, man må betale for en sjov aften i byen. Der findes ingen mirakelkur mod tømmermænd. Der findes heller ikke et vidundermiddel, som sikrer, at tømmermændene ikke kommer. Men der er stadig visse tiltag, som kan hjælpe med at mindske graden af slemme tømmermænd.

Vær en rigtig vandhund

Alkohol virker vandrivende. Det betyder, at vores kroppe kommer i væskemangel, når vi tager på en druktur. Det betyder ligeledes, at der er en væskebalance, som skal genoprettes efter en våd tur i byen. Det er derfor en god idé at sørge for at drikke en masse vand, inden du lægger dig for at sove rusen ud. Det er tilmed fornuftigt at sætte et glas vand på natbordet ved siden af dig, så du altid kan slukke tørsten, hvis du vågner op med en tør mund. Hvis du er en rigtig festabe, så kender du sikkert til at vågne i tørst, men ikke at have nok energi til at hente noget at slukke tørsten med. Det er dog heldigvis nemt at komme sit fremtids-selv i forekøbet. Hvis du virkelig vil hjælpe din krop på vej mod en sund væskebalance, kan du købe rehydreringspulver på apoteket, som blandes op med vand og indtages i forbindelse med væskemangel. Det smager ikke specielt godt, men det er godt for en dehydreret krop!

Sov rusen ud

Det er ikke tilfældigt, at man snakker om at “sove rusen ud”. Der er nemlig noget om snakken. Når vi drikker alkohol, skal kroppen nemlig kæmpe med at få alkoholen ud af blodet, mens vi sover. Så selvom det kan føles som om, du sover bedre efter et par øl, så får du faktisk en værre søvn, end når du går ædru i seng. Det er derfor meget fornuftigt at forsøge at sove så længe, du kan. Mange vågner tidligt dagen efter en druktur. Hvis du er en af dem, så kan du forsøge at spise en smule mad og derefter sove videre. Vi vågner ofte, fordi kroppen gerne vil have næring og væske, og den falder derfor ofte til ro efterfølgende. Her er kroppen nemlig tilfreds, men skal også bruge energi på at fordøje maden, hvilket gør kroppen mere træt.

Spis løs!

Når vi udsætter vores kroppe for alkohol, så kommer leveren på arbejde. Det er den, der skal hjælpe kroppen med at rense kroppen for alkohol. Når leveren har været på arbejde, kan den ikke frigive nok sukker efterfølgende. Det betyder, at vi ofte vågner op med et blodsukker, der er helt i bund. Det er blandt andet det lave blodsukker, der er med til at give os rysteture og kvalme, når vi har tømmermænd. Din krop har brug for mad, når den restituerer. Det er derfor vigtigt, at du får noget mad i maven dagen efter din druktur.

Afhjælp smerten med et par piller

Man skal naturligvis ikke tage piller, medmindre man har det slemt. Men det har man også ofte, når man har tømmermænd. Det er derfor helt okay, hvis du har behov for at lindre smerten med et par piller. Husk dog at drikke et stort glas vand til og undgå at overskride den anbefalede dosis.