Hvad ønsker du svar på?

En bookmaker er en person eller et selskab, der udbyder væddemål. Man kan således ved en bookmaker vædde om penge på udfaldet af en lang række begivenheder. Det kan være væddemål om alt muligt, men normalt er der tale om væddemål i forhold til sport. Det kan f.eks. være, hvordan en bestemt fodboldkamp ender, hvem der vinder i tennis eller hvem der bliver slået ud først i en boksekamp. Det er dog i de senere år dog også blevet populært at vædde om blandt andet politik, sangkonkurrencer (f.eks. the Voice), royale begivenheder, Tv-shows (f.eks. udfaldet af Game of Thrones) og lignende.

En bookmaker kan føre forretning i både fysiske butikker (f.eks. spillebutikker eller i et forhandlernetværk) eller online. Kunderne ved en bookmaker kan i fysiske butikker normalt sætte spil uden at blive registreret, hvorimod man ved spil hos en online bookmaker altid skal oprette sig som kunde og dermed har en personlig spillekonto, hvor alle ens spil, indsatser og gevinster bliver registreret.

En bookmaker tjener penge på at udbyde odds med en procentuel margin i egen favør. Det betyder at en bookmakers tilbagebetalingsprocent normalt ligger på mellem 90 og 92 procent på et enkelt objekt. De sidste 8-10 procent er den margin, som en bookmaker lever af.

En person skal være fyldt 18 år og dermed myndig for at blive kunde hos en bookmaker.