Hvad ønsker du svar på?

Palisandermøbler er fra 60’erne, men er i dag blev meget moderne igen. De klassiske palisandermøbler findes derfor rundt omkring i mange danske hjem. Palisandermøbler er ældre møbler. Det er således lang tid siden at de blev produceret og de har stået i mange år. Mange af dem kunne af den grund godt bruge en kærlig hånd, så de kommer til at se pæne og nye ud. Det er heldigvis meget nemt at gøre palisandermøbler flotte igen. Man skal blot bruge vand og sæbe samt en god træolie og nogle klude til at pudse møblerne pæne igen.

Palisandermøbler kan blive flotte igen, hvis de får en omgang mad- eller palisanderolie. Det er en meget nem proces. Du skal blot gøre møblet ordentligt rent inden påføringen af olien, helst med en ren bomuldsklud uden kunststof i. Det kan sagtens gøres med vand og en mild sæbe uden problemer.  Mad- eller palisanderolien skal herefter påføres langs årene og det flotte resultat ses allerede med det samme. Du kan således altid se, hvor langt du er kommet med arbejdet. En tommelfingerregel er at du skal fortsætte med olien indtil de klude, du bruger, ikke længere ser snavsede ud.

Nogle palisandermøbler kan dog være så medtagede at en ordentlig rengøring og oliering ikke er nok til at gøre dem pæne igen. Det kan for eksempel være på grund af grimme rande, der kommer fra glas, der har stået på overfladen eller måske malingsklatter. Det betyder dog ikke at møblet vil se sådan ud for altid. I disse situationer kan man med fordel slibe det øverste lag af overfladen af, så pletterne bliver slebet væk. Herefter kan man så give overfladen en god omgang olie og så skulle den gerne se ud som ny.