Hvad ønsker du svar på?

Orkideer blomstrer længe, men på et tidspunkt begynder blomsterne at drysse af og så er der kun stængler tilbage. Det betyder dog ikke at orkideen for alvor er død og den skal derfor ikke smides ud. Orkideer kan nemlig blomstre igen, selvom den umiddelbart ser visnet og død ud. Du kan stadig nå at redde den.

Fem almindelige orkidéproblemer og hvordan du kan løse dem

Orkideen vil ikke blomstre. Hvis blomsterne er faldet af og den ikke vil blomstre igen, så er det ofte fordi den ingen rødder har. Orkideer plantes som regel i bark som formulder med tiden og når der er gået to år, så får rødderne ikke længere nok ilt og begynder at rådne. Du kan redde orkideen ved at omplante den i orkidéjord.

Knopperne drysser af. Hvis knopperne drysser af og der derfor ikke kommer nye blomster, er det fordi at planten får enten for lidt eller for meget vand. Det kan også være fordi at den står for mørkt i vinterperioden. Stil orkideen i et øst- eller vestvendt vindue for at give det nok lys, så den kan overleve.

Bladene visner. Hvis bladene visner og bliver brune, så vander du planten for lidt eller den får for meget sol. Du kan løse problemet ved at skåne planten for sol i dagtimerne i et stykke tid og så stille planten i et østvendt eller vestvendt vindue.

Bladene har sorte pletter. Hvis bladene får sorte pletter, så har din orkidé fået svamp. Det kan skyldes at rødderne står i våd bark, der klasker sammen om rødderne. Du kan løse problemet ved at omplante orkideen i orkidéjord.

Bladene er blege. Hvis bladene er blege, kan det være fordi planten får for meget sol eller mangler gødning. Flyt planten hen i et lyst vindue uden direkte sol og giv planten lidt orkidégødning.