Hvad ønsker du svar på?

Der findes mange måder at få lidt mere liv i din bolig. Måske har du allerede prøvet det med farverige billeder, moderne møbler eller måske en ny lampe? Vores ultimative tip til dig, hvis du gerne vil lege med din indretning er at anskaffe dig nogle planter.  

Hvorfor skal jeg få en plante?  

Planter er noget dejligt at se på. De er grønne, og de giver noget farve til din bolig. Derudover er planter også rigtig nyttige i forhold til din sundhed og helbred. Planterne renser nemlig luften, forhøjer dine evner til at koncentrere dig såvel som de er med til at forbedre din produktivitet. Studier har også vist, at planter er rigtig god til at reducere stress. Duften af fx lavender har en beroligende effekt på os. Ud over det, kan en plante hjælpe dig igennem den mørkere tid af året.  

Du skal selvfølgelig passe på dine planter. Der findes dog forskellige apps for Android og iOS som kan understøtte dig i din ny rolle som ejer af en eller flere planter. De husker dig for eksempel på at vande planterne, at gøde eller at omplante i nye potter. Det tager nok lidt tid og tålmodighed at blive bekendt med planternes forskellige behov. Men det er så meget des bedre, at se dine planter vokse og trives efter din pleje.  

Hvilken plante skal det være?  

Efter at have læst så meget om alle de dejlige fordele ved at blive ejer af en plante anbefaler vi ikke at tage til den næste plantebutik og bare køb noget. Det er vigtigt at forstå, hvad en plante har brug for, og hvordan den trives bedst. Nogle gange er det ikke kun grønne fingre, som få planter til at gro. Du kan hjælpe lidt til med at informere dig om dine planters behov før du går i gang.  

For at dit planteprojekt lykkes, vær opmærksom med følgende parameter: 

  • Lys
  • Vand
  • Fugtighed

Eksempler på planter egnet til nybegynderKinesisk pengeplante, sukkulenter, perler på snor, Aloe Vera eller kaktus 

Læs mere om de enkelte planter for at finde ud om deres behov.